Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

    ΚΥΡΙΑΚΗ 07/02/2016 

ΦΑΡΑΓΓΙ ΠΕΥΚΩΝ 


   Την Κυριακή 07/02/2016 θα πραγματοποιήσουμε εξόρμηση στο φαράγγι των Πεύκων. Θα μεταβούμε με τα αυτοκίνητά μας στον Άσπρο Ποταμό (κοντά στο Μακρύ Γυαλό) και θα ανηφορήσουμε στο χωριό Πεύκοι, μέσα από την κοίτη του φαραγγιού σε καλά σηματοδοτημένο μονοπάτι. Στο χωριό θα επισκεφτούμε το Λαογραφικό Μουσείο και (προαιρετικά) θα ανηφορήσουμε στο εκκλησάκι του Τίμιου Σταυρού που δεσπόζει πάνω από το χωριό. Θα επιστρέψουμε στον Άσπρο Ποταμό από το μονοπάτι που διέρχεται στα πλάγια του φαραγγιού, για να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα στην ευρύτερη περιοχή. Θα καταλήξουμε στο Μακρύ Γυαλό για φαγητό και ξεκούραση, γι’αυτό να κρατάτε τα απαραίτητα.

  Ώρες Πορείας: 4 (Βαθμός Δυσκολίας: 1)
  Αρχηγοί: Γιώργος Ζυγάκης Τηλ. 6971953481-2842041705 και Δημήτρης Θεοδωρίδης Τηλ. 6972278787
  Αναχώρηση: 9:00 π.μ. από την Πλατεία Ελευθερίας (ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ)
  Συμμετοχή παιδιών: ΝΑΙ
  Κόστος συμμετοχής για όσους δεν μετακινηθούν με τα αυτοκίνητά τους: 7 €

Βασικός εξοπλισμός (για την άνετη και ευκολότερη πεζοπορία):
- Μποτάκια πεζοπορίας.
- Αντιανεμικό ή αδιάβροχο. 
- Νερό.
- Στεγνά ρούχα και παπούτσια. 
- Μπαστούνι πεζοπορίας (προαιρετικά).
- Σφυρίχτρα και ατομικό φαρμακείο.
- Κατάλληλη τροφή (πχ ξηρούς καρπούς, σοκολάτα, μπισκότα κλπ)

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ:
- Οι συμμετέχοντες στις πορείες αποδέχονται ανεπιφύλακτα ότι φέρουν την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος που οφείλεται σε υπαιτιότητά τους.
- Ο αρχηγός της κάθε πορείας δικαιούται να κάνει επιλογή των συμμετεχόντων για λόγους ομαδικής ή ατομικής ασφάλειας και να προσαρμόσει το πρόγραμμα ανάλογα με απρόβλεπτους παράγοντες (καιρικές συνθήκες, δυσκολία διαδρομής) και τις δυνατότητες των συμμετεχόντων.
- Οι ώρες πορείας είναι ενδεικτικές, αναφέρονται σε μέσο ορειβατικό περπάτημα, αφορούν το συνολικό χρόνο της πορείας και δεν περιλαμβάνουν τις απαραίτητες στάσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου